Augustisallad med kräftor och körvel

Augustisallad med kräftor och körvel

Foto ©Sjömatsfrämjandet, Agneta Thorsén

Gör så här
Skölj salladen och låt den rinna av väl.
Bryt stjärtarna av kräftorna, skala dem och tag bort tarmen. Skär upp klorna och lossa försiktigt köttet.
Blanda crème fraiche och senap i en skål, skrapa i kräftsmöret och rör om. Späd med ett par matskedar av kräftspadet efter smak (om såsen blir för tjock späd med lite vatten) hacka i hälften av körveln och smaka av med peppar och lite citronsaft.
Skär skivor av brödet och dela i snittar, tre per portion, stek dem sedan i olivoljan.
Värm ugnen på grill.
Bred getosten på snittarna och lägg dem på en plåt.
Slå nötoljan i en bunke och vänd salladen försiktigt i oljan.
Lägg upp salladen luftigt mitt på tallrikarna, fördela klorna runt salladen och stjärtarna mitt på, slå därefter en sträng av såsen omkring salladen.
Värm snittarna i ugnen så att osten smälter, lägg tre på varje tallrik och garnera med körvel.