Skaldjur

Färska räkor, dillkokta kräftor, fullmatade krabbor eller vinkokta musslor. Nybakat frasigt bröd och en klick god sås. Okomplicerad vardagslyx!

Musslor

Blåmusslor Blåmusslor köps i nät hos fiskhandlaren, vilket innebär att de är kontrollerade. Vildfångade musslor säljs vanligtvis i röda nät... Läs mer

Kräftor

Havskräftor Kokas helst levande, men de kan även kokas döda. Döda havskräftor har dålig hållbarhet och skall förvaras på is,... Läs mer

Krabbor

Kokning av krabba Kontrollera att krabban är levande. Skölj den i kallt vatten. Koka upp en lag på 1 dl salt per... Läs mer

Ostron

Ostron är ett gemensamt namn för en rad olika arter. De äts vanligtvis råa naturella eller med lite vinägrett. De kan... Läs mer

Hummer

Hummerpremiär är något alldeles extra och måste upplevas för att riktigt förstå tjusningen, och spelet bakom. Premiären sker alltid första... Läs mer

Räkor

Räkan kokas redan på fiskebåten. Råräka är inte så lätt att få tag på ute i handeln men kan ibland... Läs mer