Hållbarhet för öppnade förpackningar i kyl

Hållbarheten beror på hur produkten hanteras, om den står framme i rumstemperatur under längre stunder, eller om den sätts in i kylskåp direkt efter att man tagit önskad mängd.

Atmosfärförpackad fisk (öppnad)

Ett dygn i kyl

Fisk i vacuumförpackning (öppnad)

Rå, obehandlad fisk: Ett dygn
Kallrökt fisk: 3-4 dagar
Varmrökt fisk: Upp  till en vecka
Gravad fisk: 3-4 dagar. Lägg gärna över fisken på ett fat och täck med plast.

Sill i klar lag (öppnad)

Industritillverkad sill i klar lag kan hålla i flera månader om den förvaras i kyl samt om lagen täcker sillen.
Hemmagjord sill samt sill som man köper från fiskhandlaren kan också ha lång hållbarhet förutsatt att recept, hygien och kylhållning varit korrekt. Hållbar 3-4 veckor.

Sill i krämig sås (öppnad)

2-3 veckor i kyl beroende på att den ofta innehåller mejeriprodukter samt att den saknad den syra som sill i klar lag ligger i.

Kaviar på tub (öppnad)

Minst 6 månader i kyl. Man kan klämma ut ett par centimeter av kaviaren, om man inte använt den på ett tag, och få fram kaviar där luften inte kommit åt.

Kaviar på glasburk (öppnad)

3-4 dagar i kyl.

Ansjovis m.m. i konservburk (öppnad)

Används direkt eller läggs över i en glas- eller plastburk och behandlas som en färskvara, max 2-3 dagar i kyl.

Rökta musslor (öppnad)

1-2 dagar i kyl.