
Fryst fisk/Industriell förvaring
Landfryst fisk delas in i två kategorier 1. Dubbelfryst fisk, Fiskad, rensad, huvudkapad och fryst ombord på båten. Därefter landad, tinad,... Läs mer
Färsk fisk som förvaras riktigt kallt håller sig i många dagar. Idealtemperaturen är +2 grader. Så kallt är det oftast inte i en vanlig kyl, snarare omkring +8 grader. Fryst fisk från butik är glaserad (täckt av en skyddande ishinna) för att inte bli torr och missfärgad under frystiden. Fryser man in själv kan det vara en god idé att styckfrysa filéerna genom att lägga in en och en filé i plastfolie så lufttätt som möjligt. Då är det sen enkelt att ta fram önskad mängd. Generellt håller fisk ca 3 månader i frysen och mager fisk a 6 månader. Tina fisk gör man bäst i tättsluten plastpåse i kallt vattenbad. Men kan också tina i kylskåp över natten. Lägg filéerna på ett fat och täck med plast. För att få en fast och lagom salt fisk, låt de frysta filéerna tina i en saltlag.
Landfryst fisk delas in i två kategorier 1. Dubbelfryst fisk, Fiskad, rensad, huvudkapad och fryst ombord på båten. Därefter landad, tinad,... Läs mer
Idealistisk kyltemperatur för fisk och skaldjur är +2° Hållbarhet Torsk, kolja och annan vit rundfisk: Bäst nyfångad och hållbar i... Läs mer
Konsumtionsfrys (-18° eller kallare) Rensa gärna fisken. Förpacka den noga och så lufttätt som möjligt för att förhindra uttorkning. Lägg... Läs mer
Konsumentkyl (Max +8°, gärna kallare.) Så liten förändring som 0,5 till 1 grad kan göra stor skillnad för hållbarheten av... Läs mer
Färsk förpackad Färsk fisk som köps i lösvikt skall hållas kyld. Se gärna till att det vaxade pappret omsluter all... Läs mer
För att öka redligheten i branschen har man kommit överens om regler för märkning av produkter och förpackningar. Märkningen skall... Läs mer
Hållbarheten beror på hur produkten hanteras, om den står framme i rumstemperatur under längre stunder, eller om den sätts in... Läs mer